кростата со слатко од дуњи

Италијанска слатка пита – кростата со слатко од дуњи

Дали сте пробале кростата? Станува збор за традиционална италијанска слатка пита или тарт. Кростата има долга традиција, а се приготвува уште од 15-иот век за што постојат пишувани рецепти. Сега имате супер можност да ја пробате оваа италијанска слатка пита со слатко од дуњи, по испробан рецепт од Катерина. 

Домашен мармалад од дуњи 1

Домашен мармалад од дуњи

Ја обожаваме страницата на нашата пријателка Лана! Кај неа, како и кај нас, сите рецепти се испробани и излегуваат без грешка. Време е на зимници, па ве потсетуваме да си направите вкусен домашен мармалад од дуњи, за да имате преку целата зима. Нема да се каете, издвојте малку време и нека има за уживање!

Домашно слатко од рендани дуњи

Сите обожаваат слатко од дуњи, но неговата подготовка и сечењето на мали парчиња понекогаш може да биде проблем. Затоа ви претставуваме полесна верзија за слатко од рендани дуњи кое може да го користите и како мармалад, да го мачкате на парче леб или да го додавате како фил на торти и колачи.