Како да направите кондензирано млеко

Сигурно во некои рецепти кои ви се допаѓаат имате сретнато дека се користи кондензирано млеко. Но, често се случува да не можете да го пронајдете во најблиската продавница, а понекогаш поради високата цена да се откажете од омилениот рецепт. Затоа, денес ви претставуваме брз и едноставен рецепт со кој може да направите кондензирано млеко во вашиот дом.