Како да избегнете да правите „грешки“ за време на постот 1

Како да избегнете да правите „грешки“ за време на постот

Често пати многумина од нас посакуваат да постат и не знаат како и од каде да започнат. Нормално е и најобично се информираме како се прави тоа од нашите најблиски, од соседите и слично. Заклучивме дека може да напишеме неколку препораки кои ќе бидат корисни за сите со цел да избегнеме да правиме „грешки“ за време на постот.

Како да избегнете дебелеење за време на празниците

Како да избегнете дебелеење за време на празниците?

Едноставно е невозможно да се избегне ставање на неколку килограми во овој период од годината доколку не преземеме нешто и не внимаваме добро на себе. Сите подготвуваме дома слатки и солени вкусни специјалитети, а кај и да отидеме ќе не почестат исто така, па ретко кој може да остане имун од дебелеење за време на празниците.