3 важни причини да јадете келераба

Дали консумирате келераба? Таа има случен вкус со брокулата, само што е крцкава. Многу е богата со витамин Ц, антиоксиданси и калиум, а тоа е особено важно во летниот период кога некои лица прекумерно се потат. Освен за готвење, одлична е за летни салати.  

посен прилог со зелка и моркови

Посен прилог од зелка и моркови

Исклучително здрав, брз, вегетаријански и посен прилог од здрави зеленчуци како зелка, моркови и келераба ви приготвивме во нашата кујна. Може да го послужите во комбинација со месо или да го јадете како оброк.