манго за слабеење

Манго за балансирана цревна микрофлора и слабеење

Манго (лат. Magnifera indica) е едно од најстарите овошја на светот, таканаречен крал на овошјата, кое се користи околу 5000 години во исхраната на човекот. Тоа е еден од најпопуларните овошја со неповторлив вкус и арома. Ова е тропски плод и за негова татковина се сметаат рамнините под Хималаите во Индија.