Божествената лаванда е лек за телото и духот 1

Божествената лаванда е лек за телото и духот

Се запрашувате дали претеруваме или навистина е божествена?! Да, навистина е. Уште кога ќе помислиме на лаванда и ќе размислиме за неа, нејзината виолетова боја која и овозможува врховна духовна и козметичка вредност знаеме дека е така.

Совети за подобар сон и храна за опуштање пред спиење

Совети за подобар сон и храна за опуштање пред спиење

Се измачувате и не можете да заспиете? Некогаш тоа не е толку тешко колку што не сакаме да пристапиме кон решавање на ситуацијата. Цврстиот сон не е привилегија само на некои кои природно го имаат, на тоа може и да се поработи. Повелете прочитајте неколку решенија и совети за подобар сон, а исто така кои напитоци помагаат да се опуштите пред спиење.

липа

Липа – здравје сервирано во шојла чај

Билната медицина со векови се практикува на сите седум континенти, при што за лековита намена се користат неколку стотини различни растенија, меѓу кои се наоѓа и широко распространетата липа која најчесто се користи во облик на чај.