Оригинален класичен рецепт за карбонара шпагети 1

Оригинален класичен рецепт за карбонара шпагети

Веќе сме го спомнале италијанскиот готвач Gennaro Contaldo, кој направи вкусна „револуција“ кога станува збор за уживањето во тестенините или подобро речено шпагетите. Го создаде и освои светот со својот рецепт за карбонара шпагети!

Посни сарми по оригинален прилепски рецепт

Посни сарми по оригинален прилепски рецепт

Прилепските посни сарми се надалеку познати по својата уникатност! Многу малечки како палче, велат прилепчани. Тие се вкусно и хранливо богатство од витамин Ц и често застапени на посните трпезите за куќните слави, а еве како може да ги направите по оригинален рецепт баш на прилепски начин!