Пинирлија - пита потурена со сирење и јајца 1

Пинирлија – пита потурена со сирење и јајца

Името на оваа прекрасна месена пита има варијации – пинирлија, пинирлии, пејнирлии, пенирлии… Како и да се изговара, всушност станува збор за пита пита потурена со сирење и јајца, еден вид сирењак.