Посни сарми по оригинален прилепски рецепт

Посни сарми по оригинален прилепски рецепт

Прилепските посни сарми се надалеку познати по својата уникатност! Многу малечки како палче, велат прилепчани. Тие се вкусно и хранливо богатство од витамин Ц и често застапени на посните трпезите за куќните слави, а еве како може да ги направите по оригинален рецепт баш на прилепски начин!