Д-р Нела советува: Spirulina pacifica e суперхрана за трудници, доилки и деца 1

Д-р Нела советува: Hawaiian Spirulina e суперхрана за трудници, доилки и деца

Hawaiian Spirulina e суперхрана за трудници, доилки и деца и тоа со загарантирано природно потекло. Тоа е и причината за нејзиното извонредно добро искористување од човечкиот организам, бидејќи тој го препознава природното! Разните мулти витамински и минерални производи создадени од човекот сепак се недоволно добри во однос на природното, па во оваа прилика споделуваме неколку корисни информации за сите идни и млади мајки, како и за мајките кои веќе ги потпораснале своите деца.

Која храна има фолна киселина (витамин Б9) и за што служи во организмот? 1

Која храна има фолна киселина (витамин Б9) и за што служи во организмот?

Фолната киселина многу често се препорачува (во форма на суплементи) кај трудниците, а ова е последица на резултатите од студиите и истражувањата кои покажале дека доволниот внес на фолна киселина е поврзан со помалку дефекти на невралната туба (од неа подоцна се формираат черепниот и ’рбетниот мозок) кај новороденчињата.

здрава исхрана во бременоста

Правилна исхрана во бременоста

Сигурно сте слушнале дека кога некоја жена е бремена, многумина ја советуваат да јаде за двајца, но дали знаете што велат експертите од Светската Здравствена Организација на оваа тема? Не треба да и се даде приоритет на количината на храна, а многу важен е изборот на намирниците и следењето на препораките за здрава исхрана во бременоста. Да се храните здраво за време на бременоста е најдоброто нешто што можете да го направите за вас и за вашето бебенце.