5 фантастични примени на лимоните како козметичко средство

5 примени на лимоните како козметичко средство

Потрагата по убавината и вечната младост, започната е стотици години наназад, кога на луѓето им биле достапни само состојките од природата. Со испробувањето на голем број намирници, ги забележале позитивните ефекти од употребата на лимоните како козметичко средство.

варени компири

Најбрзо пригответе варени компири

Голем број рецепти за салати, пире и други јадења започнуваат со варење на компири. А за да ги сварите компирите брзо, добро ќе биде да ги прочитате следните чекори, со кои ќе заштедите време и ќе ја олесните работата во кујната. Верувале или не, доволни ќе ви бидат само 10 до 20 минути за да имате варени компири спреми за подготовка на омилената салата или пире.