здрава исхрана во бременоста

Правилна исхрана во бременоста

Сигурно сте слушнале дека кога некоја жена е бремена, многумина ја советуваат да јаде за двајца, но дали знаете што велат експертите од Светската Здравствена Организација на оваа тема? Не треба да и се даде приоритет на количината на храна, а многу важен е изборот на намирниците и следењето на препораките за здрава исхрана во бременоста. Да се храните здраво за време на бременоста е најдоброто нешто што можете да го направите за вас и за вашето бебенце.

храна пред вежбање

Што да јадете пред вежбање?

Физичката активност е еден од факторите за здрав живот, па штом ја читате оваа содржина сигурно вие редовно тренирате и се грижите за вашето здравје. Можеби сте се запрашале што треба да се јаде пред вежбање за да имате доволно енергија и успешно да ги завршите планираните вежби. Па, затоа сигурни сме дека ќе ве интересира одговорот на ова прашање.