cveklo protiv leukemija

Терапија со цвекло против леукемија и тумори

Дека цвеклото е многу здраво, знаме уште од мали, кога често ни се нудеше домашен сок од коренот на овој зеленчук. Но, како деца не знаевме колку овој виолетов зеленчук е добар и корисен за здравјето. А најновите истражувања го потврдуваат придобивките од терапијата со цвекло против леукемија и тумори.

Ајде да ве запознаеме повеќе на оваа тема.

Цвеклото содржи состојки кои имаат антиканцерогени својства. Покрај нив, тоа има консумацијата на цвекло го намалува воспалението во телото и ја помага детоксикацијата. Истражувањата покажале дека бетаинот кој го содржи цвеклото ги напаѓа клетките на туморите во телото. Постојат дополнителни 7 причини зошто цвеклото е одличен здрав избор за целиот организам.

цвекло против леукемија

Цвеклото може да се примени во борба против многу врсти на карцином, но потребни се уште истражувања. Една студија утврдила дека терапијата со цвекло има 100% позитивен ефект кај сите испитаници, кои страдале од канцер. Сепак, целокупната терапија во консулатација со лекар, земање на препишаните лекарства и консумацијата на здрава храна, се прав избор во битката со оваа болест.

Може да ве интересира: 8 причини зошто да пиете сок од цвекло.

Терапија со цвекло против леукемија и тумори

Терапијата со цвекло против леукемија и тумори е многу едноставна. Болниот човек треба да изеде половина килограм, свежо, мелено цвекло. Покрај тоа, пожелно е пациентот да има пропишана здрава исхрана, за зајакнување на имунитетот и да зема витамин Ц.

Најдобри резултати се постигнуваат ако со терапијата се започне во ран стадиум, со постепено зголемување на количината на цвекло. Значи се почнува со помала количина, се до постигнување на половина килограм цвекло на ден. Со оглед на тоа што сокот на цвеклото е специфичен и не им се допаѓа на многумина, може да го мешате со сок од морков или јаболко. Сокот од цвеклото се пие разреден до подобрување на состојбата. Еве токму таков природен сок за подобрување на крвната слика.

Ви предлагаме да прочитате: Направете лековита салата од цвекло која ги чисти црниот дроб и дебелото црево.

Сподели: