Супер трик кој ќе ви помогне против насобирање на мраз во фрижидерот 1

Супер трик кој ќе ви помогне против насобирање на мраз во фрижидерот

Иако најновите фрижидери во главно се произведуваат со „no frost“ технологија, а тоа е всушност онаа која не дозволува да се создава мраз по ѕидовите на фрижидерот, голем број домаќинства повремено се соочуваат со тој проблем. Наместо да ги „топите“ насобраните наслаги, пробајте го овој едноставен трик кој не дозволува да се создава мраз во фрижидерот.

Супер трик кој ќе ви помогне против насобирање на мраз во фрижидерот 2

Како ќе го постигнете тоа?

Се што треба да направите е еднаш да го „одмрзните“ фрижидерот, како и обично кога го чистите, а откако ќе се исуши, или ѕидовите ги поминете со сува крпа, премачкајте ги со масло.

Овој навистина едноставен трик ќе помогне против мразот. Го спречува неговото таложење, а бидејќи мразот во главно настанува поради вишок на влага во замрзнувачот, добро затворајте ги сите кеси кои ги ставате за замрзнување и ќе немате проблем.

Ви препорачуваме да прочитате: Имајте чист фрижидер за 15 минути.

Сподели: