5 интересни и корисни употреби на алуминиумската фолија 1

5 интересни и корисни употреби на алуминиумската фолија

Скоро и да не постои кујна без алуминиумска фолија. Со неа може да се изведат разни креативни, корисни и добри трикови. Па, во оваа прилика ви презентираме кратко видео со 5 корисни употреби на алуминиумската фолија!

Може да ја употребите како помошник на тавчето за беспрекорно пржење на јајцата, за острење на ножицата која секојдневно ја користите, а отапела. Во комбинација со парче од пластично шише, може да направите инка која ќе ви заврши работа. Ако направите топка од алуминиумска фолија и со неа триете зарѓани предмети и тоа како ќе сте среќни и задоволни, пробајте! Алуминиумската фолија е одлична и за пеглање.

Погоре спомнатите корисни употреби и трикови ги има убаво и прегледно прикажани на видео линкот. Видеото трае само неколку минути, па препорачуваме да го погледнете.

Може да ве интересира: 10 практични трикови со алуминиумска фолија.

Ви препорачуваме да прочитате: Дали правилно ја користите алуминиумската фолија?

Сподели: