4 начини на кои Гарсинија Камбоџа помага за намалување на вишокот на килограми

Гарсинија Камбоџа е овошје кое наликува на мала тиква, а расте насекаде на светот, особено на Азискиот и Афричкиот континент. Луѓето со векови наназад користеле Гарсинија Камбоџа, а во последните години ја добила нејзината популарност како помошно средство за слабеење, кое е  лесно достапно во вид на екстракт.

Еве на кои 4 начини гарсинија камбоџа може да ви помогне при слабеење.

Ги топи мастите и го оневозможува нивното таложење

Екстрактот од гарсинија камбоџа го ограничува формирањето на мастите и нивното таложење во организмот. Во нејзиниот состав има хидроксицитринска киселина (HCA), која го помага варењето на храната и разложувањето на мастите. Исто така, оваа киселина го блокира ензимот кој го поттикнува создавањето на масти, па така се намалува можноста на организмот во формирањето и складирањето на мастите. Ги претвора мастите во гликоген кој е одличен извор на енергија за телото преку целиот ден.

гарсинија камбоџа

Го намалува апетитот

Многу од нас, јадат повеќе од колку што му е потребно на организмот. Така внесуваат повеќе калории, кои се претвораат во масни наслаги. Гарсинија камбоџа го намалува апетитот и прави чувство на заситеност. На овој начин, ве поттикнува да јадете помалку кога не сте гладни и го спречува емотивното прејадување.

Го подобрува расположението

Како природно средство за намалување на апетитот, гарсинијата помага за зголемување на нивото на серотонин, кој е познат како хормон на среќата. Често пати, при недостаток на серотонин, се јавува лошо расположение и потреба за консумација на слатка и калорична храна, која го зголемува неговото ниво. Кога нивото на серотонин е ниско, повеќе сме подложни на стрес и лошо однесување. Гарсинија камбоџа може да го зголеми нивото на серотонин, а да го намали кортизолот (хормон кој го зголемува стресот). Така се зголемува чувството на среќа и се спречува таложењето на масти, особено во пределот на струкот.

Други придобивки за здравјето

Покрај гореспоменатите, консумирањето на гарсинија камбоџа има и други придобивки за здравјето. Го намалува крвниот притисок и го регулира нивото на шеќер во крвта. Го намалува „лошиот“ холестерол, преку намалување на липидите во крвотокот, а истовремено го зголемува нивото на „добриот“ холестерол. Исто така, го зајакнува и подобрува имуниот систем.

Гарсинија камбоџа влегува во состав на SlimLine Coffee, додаток во исхраната кој е наменет за намалување на вишокот на килограми и истовремено уживање во омилениот пијалак. Благодарение на активните состојки кои влегуваат во состав на кафето, тоа може да ви помогне за зголемување на  потрошувачката на енергија, што доведува до намалување на телесната тежина; зголемување на будноста и вниманието, одржување или постигнување на нормална телесна тежина, намалување на апетитот… Кафето може да го нарачате преку онлајн продавницата на SlimLine Club и да изберете пакет со акциска цена кој најповеќе би ви одговарал за вашите потреби. За дополнителни информации, нарачки и совети за намалување на телесната тежина може да го посетите блогот, онлајн продавница на SlimLine Club или јавете се на телефоните 078215929 и 02 270 0028.

Ви предлагаме да прочитате: Кафето може да биде вкусен пијалак за одржување на витката линија.

Сподели: