маска-митесери

Направете маска која отстранува митесери

Митисерите се едни од најголемите женски непријатели, а се појавуваат како резултат на засилено лачење на маснотии и себум, бактерии, прашина и останати нечистотии кои доаѓаат во допир со лицето.

Еден од најефикасните начини да се ослободите од митесери на лицето е маската од белка. Белката изматете ја со виљушка и нанесете ја на чиста кожа. Потоа ставете кујнска хартија и нанесете уште еден слој од изматените белки. Оставете маската да делува 30 минути. Внимателно остранете ја хартијата и забележете ги извадените митесери. По овој третман кожата ќе би биде чиста и мека на допир.

Сподели: