фритата со сирење

Фритата со сирење, шунка и брокула

Фритата е нешто покомплексна врста на кајгана, која обично е направена од многу состојки. Исто така, обичај за фритата е тоа што прво се пржи на оган, а потоа се допекува во рерна. Ние ви презентираме супер рецепт за фритата со сирење, шунка и брокула.

топчиња-од-туна-и-компири

Брзи бомбици од туна и компири

Пробајте ги овие вкусни и посни брзи бомбици од туна и компири. Одлични се, се припремаат за многу кратко време, а можеме да им се радуваме и заради тоа што имаат декоративен изглед кој ги прави погодни за секоја трпеза и убави поводи!

домашен сос-за-салата

Домашен сос со сенф, лук и рузмарин

Готовите преливи и сосови за салати и главни јадења кои ги има на рафтовите на продавниците не се баш најдобар избор. Пробајте го овој рецепт за домашен сос кој можете да го ставате во сендвичи, помфрит, пржено или печено месо и печен зеленчук. 

јапонски омлет

Направете јапонски омлет

Еден од популарните појадоци низ целиот свет кој се припрема од јајца е омлетот. Во зависност од земјата, омлетот се припрема на различен начин.  Ние ви предлагаме да пробате јапонски омлет, затоа што се припрема на малку поинаков начин.