Фритата е нешто покомплексна врста на кајгана, која обично е направена од многу состојки. Исто така, обичај за фритата е тоа што прво се пржи на оган, а потоа се допекува во рерна. Ние ви презентираме супер рецепт за фритата со сирење, шунка и брокула.
Ако сте љубител на чорби од зеленчук, ви препорачуваме да го пробате рецептот за чорба од моркови и ориз. Подготовката е едноставна, а вкусот е гарантирано добар.
Пробајте ги овие вкусни и посни брзи бомбици од туна и компири. Одлични се, се припремаат за многу кратко време, а можеме да им се радуваме и заради тоа што имаат декоративен изглед кој ги прави погодни за секоја трпеза и убави поводи!
Готовите преливи и сосови за салати и главни јадења кои ги има на рафтовите на продавниците не се баш најдобар избор. Пробајте го овој рецепт за домашен сос кој можете да го ставате во сендвичи, помфрит, пржено или печено месо и печен зеленчук.
Домашниот посен мајонез има помалку калории, се прави за брзо, вкусен е и ќе ви се најде за време на пости. Рецептот и начинот на подготовка се едноставни.
Еден од популарните појадоци низ целиот свет кој се припрема од јајца е омлетот. Во зависност од земјата, омлетот се припрема на различен начин. Ние ви предлагаме да пробате јапонски омлет, затоа што се припрема на малку поинаков начин.