Што е L-carnitinе и кои се неговите предности 1

Како влијае и за што делува земањето на L-carnitinе?

Ако го немаме доволно во телото, земањето на L-carnitinе како додаток во исхраната ќе нè направи живи и енергични. Чувството на глад ќе се намали, а телесните функции и концентрацијата ќе се подобрат.

Кога сме кај гладот и вишокот килограми, многу добро знаеме дека килограмите нема да се намалат се додека нè почниме да се храниме здраво и дисциплинирано. За тоа сигурно да делува, важно е комбинирање со доволна физичка активност. Кога тоа го правиме така, тука доаѓаме до еден начин кој може да помогне, а тоа се додатоците во исхраната. Вообичаено, оние кои сакаат да ослабат повеќе знаат и се интересираат за L-carnitinе, па во оваа прилика ќе ги разработиме повеќе неговите својства.

Како влијае и за што делува земањето на L-carnitinе 3

Како влијае земањето на L-carnitinе во телото?

L-carnitinе е неутрална молекула, но со позитивен и негативен набој. Во услови кога го има доволно во телото, дополнителната количина нема да делува негативно – досега не се познати никакви негативни нус појави. При што, во таков случај нема да го почувствуваме ефектот кој се јавува кога има негов недостаток во телото. Меѓутоа, постојат тези според кои се претпоставува дека енормно голем вишок на внес и без физичка активност, може да доведе до мирис на кожата на риба и се смета поврзан со појава на атеросклероза. Исклучително е важно да знаете, па напоменуваме уште еднаш, дека тоа се случува исклучиво ако неконтролирано се претера со големината на дозата и никако поинаку. Факт е, не може да очекуваме со убаво најадување на разна калорична храна и не практикување на физичка активност, дека L-carnitinе ќе нè „спаси“ од дебелеење и од таложење на масно ткиво.

Може ли L-carnitinе да помогне за ослободување од целулитот?

Истражувањата вела ДА. Тој помага во процесот на претворање на мастите во енергија, па покрај другите масти, и целулитот „согорува“ побрзо. Токму тоа е една од причините што многу кремови против целулит содржат L-carnitinе.

Како да знаете да набавите најдобар L-carnitinе?

Имајќи предвид дека не станува збор за лек, туку за додаток во исхрана, набавката е прилично лесна. Токму заради тоа, она што треба да знаете и на кое треба да внимавате е изборот на производителот. Секогаш избирајте проверен и сертифициран производител во кој имате доверба.

Ние го препорачуваме NOW® L-Carnitine, кој претставува најчиста форма, клинички тестирана и вегетаријанска (не е од животинско потекло). Дополнителни карактеристики за него се:

  • обезбедува фитнес поддршка
  • претставува најчиста и клинички тестирана форма
  • ги транспортира масните киселини
  • ја зголемува клеточната енергија
  • вегетаријански/веган производ.

Ако сакате да го набавите, искористете го фантастичниот попуст од 50% и посетете ја онлајн продавницата на Тримекс или побарајте го во поголемите аптеки. За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте ja Д-р Нела Деспотовска од Тримекс на телефонскиот број 02/32 46 000 или на e-mail: info@trimeks.com.mk

Совет плус: Пред употреба задолжително консултирајте се со својот лекар и имајте имајте предвид дека, за било која намена да го земате, препорачливо и потребно е да воведете физичка активност во животниот стил – пешање, возење велосипед, аеробик, пилатес, трчање и слично за L-carnitinе да може да метаболизира и искористи правилно од организмот.

Ви препорачуваме да прочитате: Што е L-carnitinе и кои се неговите предности?

Следете ја sezahrana.mk и на Instagram и Pinterest.

*Спонзориран текст

Сподели: