салфетки во форма на елка

Направете празнични салфетки во форма на елка

Нè дели уште еден месец од најлудата ноќ во годината. Па, време е да почнеме со интересни идеи за декорација на новогодишната и божиќната трпеза.

Помеѓу едноставните декорации кои изгледаат елегантно и го надополнуваат сјајот и изгледот на убаво декорираниот дом е и оваа идеја за виткање на салфетки во форма на елка.

Техника за виткање на салфетки во форма на елка

За направите прекрасни салфетки во форма на елка потребно ви е малку време и неколку памучни или хартиени салфети, по можност во зелена боја или боја по ваш избор. Внимателно следете го видеото со инструкциите кои ги пронајдовме за вас, забавувајте се и креирајте ги вашите празнични украси.

  1. Потребна ви е перфектно коцкаста салфетка. Салфетката свиткајте ја на половина за да добиете форма на правоаголник.
  2. Правоаголникот свиткајте го на половина за да добиете помала коцка.
  3. Потоа почнете да ги виткате врвовите, но оставајте околу 1 до 2 сантиметри.
  4. Завртете ја салфетката од другата страна, но држете ја цврсто за да не се измести.
  5. Време е да ги споите двете страни кон внатрешноста формирајќи триаголник на врвот од салфетката. Потоа, повторно завртете ја салфетката.
  6. Рабовите виткајте ги кон горната страна, така што ќе добиете изглед на елка како што е прикажано на видеото.
  7. Направете мала панделка и поставете ја на врвот од елката. Вака свитканата салфетка во форма на елка, поставете ја во чиниите и уживајте во празничните денови.

Сподели: