светкави ѕвезди

3 лесни новогодишни декорации со видео упатство

На креативноста и нема крај кога се во прашање новогодишните и божиќните празници. Ни останува уште малку време да завршиме со сите подготовки и декорации за пречекот на новогодишната ноќ, па еве уште три лесни новогодишни декорации кои може да се изведат во времето кое преостанува!

Може да ве интересира: Направете новогодишен свеќник со стапчиња цимет.

Направете новогодишни светкави ѕвезди

 Новогодишни декоративни ѕвезди од хартија

Ова е одличен начин да ја истакните вашата креативна страна. Иако на прв поглед изработката на овие хартиени ѕвезди може да ви се чини комплицирана, тоа воопшто не е така. Погледнете го видеото на овој линк и уверете се и сами колку е лесно и едноставно.

Направете новогодишни светкави ѕвезди

Нас секогаш нѐ фасцинира идејата да направиме од „ништо – нешто“, па затоа денеска ви претставуваме лесен и забавен начин да направите новогодишни светкави ѕвезди кои може да ги искористите како лампиони за елката. Постапката за изработка на ѕвездите од силикон е е прикажана на видеото на овој линк. На вас останува само да ги следите инструкциите и да ја разубавите вашата елка со овие интересни и светкави ѕвездички.

Новогодишни мали елки од шишарки

Ние навистина ги сакаме празниците и се она што тие ни носат, а тука секако спаѓаат и интересните идеи за разни декорации. Постапката за изработка на декоративните украси е едноставна и истата е прикажана и видеото на овој линк. На вас останува само да ги следите инструкциите и да го разубавите својот дом со интересни мини елки од шишарки.

Уживајте во празниците!

Ви препорачуваме да прочитате: Направете новогодишен венец од цевки.

Сподели: