Кога сме кај посните рецепти, нашите пријателки се врвни експерти за тоа. Овој пат, Диана ни приготви многу интересен рецепт. Станува збор за посни макарони во сос од леќа, или уште познат како посен болоњезе сос.

Кога станува збор за лесни и едноставни рецепти, од кои се прават многу вкусни јадења, секогаш сакаме да ги знаеме. Комплицираните рецепти одземаат време и бараат поголемо кулинарско искуство, а ретко кој има толку слободно време. А Невена и овој пат не изненадува со многу убав рецепт за потпечени макарони со тиквички и сирење.
Има многу различни рецепти за лазања со мелено месо, како и многу различни варијации на ова светски популарно италијанско јадење. Лазањата се приговувала уште многу одамна, а постојат записи дека уште во Антички Рим се правело јадење познато како lasana или lasanum, многу слична на денешната традиционална лазања. Лазањата традиционално се прави со кори, рагу сос (сос од мелено месо), бешамел и пармезан. Овој пат ви го претставуваме најдобриот рецепт за лазања со мелено месо и бел сос.