Сакате да уживате во вкусен десерт, без грижа на совест? – На Youtube каналот на dm-drogerie markt Makedonija најдовме токму таков рецепт! Веганскиот apple crumble веднаш ќе ве освои со својот мирис и неодолив вкус. Секој кој ќе го проба, ќе посака уште едно парче плус!
Рецептот за apple crumble е изработен во соработка со познатиот готвач од Србија, Филип Ќириќ. Подготовката е толку лесна и едноставна, што и оние кои се помалку искусни во кујната можат да го направат без потешкотии. Пробајте и уверете се!
Состојки:
- 280 г пченично брашно
- 180 г маргарин
- 180 г кокосов шеќер
- 60 г dmBio овесни снегулки
- 4 јаболка
- 230 мл dmBio сируп од агаве
- 120 г светол путер од бадеми
- 10 г dmBio цимет.
Подготовка:
- Во длабок сад ставете го пченичното брашно. Додајте го маргаринот. Во садот со брашното и маргаринот додајте го кокосовиот шеќер.
- Состојките убаво измешајте ги со раце.
- Во смесата додајте ги dmBio овесните снегулки. Повторно измешајте ја смесата со раце.
- Јаболката измијте ги излупете ги. Исечкајте ги на ситни коцки.
- Исечените јаболка ставете ги во подлабоко тавче или тенџере. Динстувајте ги.
- По неколку минути динстување, во јаболката додајте го dmBio сирупот од агаве. Додајте ги и светлиот путер од бадеми и dmBio циметот. Измешајте.
- Во тавчето додајте ја претходно подготвената смеса така што ќе ги прелиете јаболката.
- Печете во претходно загреана рерна на 180 степени, 40 минути.
Ви препорачуваме да прочитате: Полнет сладок компир.
Следете ја sezahrana.mk и на Instagram и Pinterest.
*Спонзориран рецепт.