Лупење на ѓумбир за помалку од 1 минута 1

Излупете ѓумбир за помалку од 1 минута

Има карактеристичен мирис, но што можеме кога тој е една од најздравите намирници во светот, човекот за здравјето на сѐ се навикнува. Ние често го употребуваме во секојдневнието. Правиме чај или ароматична вода, а потоа уживаме во здравтвените придобивки. Но, за тоа да биде така беспрекорно добро, применуваме трик за брзо лупење на ѓумбир за помалку од 1 минута!

Ако сте се запрашувале како најдобро и најлесно да го исчистите ѓумбирот, погледнете како го прави тоа Џејми Оливер. Тој е познат по своите едноминутни трикови и тоа е со причина, навистина се применливи и корисни!

За да не бидете како голем број домаќинки и домаќини кои стануваат анксиозни кога станува збор за кујнските активности погледнете го краткото видео. Тука ќе научите како добро да го ислупите ѓумбирот, а при тоа да задржите најголем дел од плодот.

Методот за лупење на ѓумбир од Џејми Оливер ќе ви биде од помош:

Ви препорачуваме да прочитате: Исцедете лимон како Џејми Оливер.

Сподели: