Похувани соја шницли 1

Похувани соја шницли

Ни стигнаа многу интересни рецепти, а рецептот на Анита за похувани соја шницли ни привлече внимание, па посакавме да го споделиме со сите вас.

Задоволно таа ни кажа „Се знае, кога готвиме со најдобрите, најквалитетните и испробани производи на Кристал резултатот е за „лајк“! Многу вкусно… На здравје!“ Па еве како да го пробаме вкусот на овие шницли и ние!

Похувани соја шницли 2

Состојки: 

  • 1 паковање соја Кристал
  • 1 литар вода
  • масло Кристалпо потреба
  • брашно по потреба
  • зачин Еленка од Кристалпо потреба
  • 3 изматени јајца
  • сол по вкус.

Подготовка:

  1. Во сад турете ја водата, малку од зачинот Еленка и малку сол, па ставете го садот на оган и оставете течноста да зоврие.
  2. Турете ги соја шницлите Кристал да се сварат. Готови се штом омекнат и нараснат во волумен.
  3. Сварените соја шницли се цедат со помош на цедалка. Добро исцедени и додека сеуште се влажни се валкаат во брашно (може и во пченкарнотобрашно Кристал), а потоа се потопуваат во добро изматените јајца.
  4. На крај се пржат во врело масло Кристал. Кога убаво ќе заруменат се готови, па може да ги извадите врз салфетка за да се впие непотребната маснотија и спремни се за служење и за јадење. На здравје!

Рецептот го испратил: Анита Арсоска.

Ви препорачуваме да прочитате: Ролована гибаница.

Сподели: