Резанци со фил од мелено месо 1

Резанци со фил од мелено месо

Вкусот на резанци со фил од мелено месо е одличен и ќе уживате. Ова е брзински рецепт за оние кои сакаат брзо и вкусно да јадат, а не обожаваат да месат. Потсетува на зелник, пробајте го.

Резанци со фил од мелено месо 2

Состојки:

  • 4-5 страка праз (само белиот дел)
  • 500 гр мелено месо
  • 1 лажица црвен пипер
  • мешан сув зачин, црн пипер, оригано, сол, по вкус
  • 2 јајца
  • 400 гр резанци.

Подготовка:

  1. Ставете вода да врие на оган и зовријте ги резанците.
  2. Белиот дел од празот ситно исечкајте го, а потоа во тава со малку масло испржете го.
  3. Додадете го меленото месо и пржете додека испари течноста од него.
    Откако убаво ќе се испржи, додадете го црвениот пипер и зачините по вкус.
  4. На крај скршете ги јајцата, брзо промешајте и филот е готов.
  5. Може да го сервирате врз веќе наполнетите чинии со резанци или пак, едноставно да го измешате заедно со нив и потоа да сервирате.

Едноставен и брз начин да добиете вкусно јадење. Вака припремените резанци со фил од мелено месо ги одобрија повеќе наши дегустатори од различни генерации, па не се двоумете и пробајте ги во првата погодна прилика. На здравје!

Рецептот го испратил: Клара Бос.

Сподели: