Секое поднебје различно ги нарекува, но радоста која ја носат во сите домови е подеднакво голема! Како и секој Велигден и овај да го закитиме со превкусен козињак, милиброд, плетенка… Нека се радуваат домашните, нека се сладат усните!
Во оваа прилика ви избравме три нови испробани рецепти за празничната трпеза.

Традиционален Велигденски милиброд (козињак)
Станува збор за неизбежното, совршено вкусно и слатко Велигденско лепче кое мора да се проба. Весна го споделирецептот со нас, а ние со големо задоволство го споделуваме со сите вас. Кликнете тука за да погледнете како да го направите традиционалниот милиброд на Весна.
Козињак (милиброд) со суво грозје и портокал
Рецептот е испробан во кујната на Даниела, која со радост го сподели со нас. Ние го имаме направено повеќе пати, а најинтересна форма ни козињакот во куглоф.
Состојките и деталната подготовка може да ги погледнете на овој линк. Ако се одлучите да го правите нема да згрешите воопшто!
Плетенка (козињак) со кокос и фил од мармалад
На предлог од Диана, го споделуваме преубавиот рецепт за велигденска плетенка со кокос и фил од мармалад. Наведените состојки се доволни за две плетенки, а рецептот со чекорите за подготовка може да го погледнете тука.
Бидејќи ги обожаваме козињаците, а посебно за време на Велигденските празници, во препораката подолу ви ставивме уште 5 различни предлози кои се испробани од нас или нашите соработници. Уживајте во разгледувањето и знајте дека што и да изберете ќе бидете задоволни од вкусот!
Ви препорачуваме да прочитате: 5 избрани рецепти за велигденски козињак (плетенка, милиброд).