Сите ние се среќаваме со искушенијата и често пати консумираме нездрава храна. Следните совети ќе ви помогнат на најлесен начин да направите замена на нездравата храна и почесто да консумирате здрава храна.

Сте правеле колачи и ви останале многу неискористени белки? Немојте да ги фрлате затоа што ние имаме идеја како да ги искористите. Сигурно знаете дека белките содржат многу протеини, но дали знаете дека тие содржат антибактериски ензими и имаат антимикробни својства? Еве неколку корисни начини за да ги искористите преостанатите белки.
Сега може да уживате во свежината на морковите и до 3 месеци после купувањето. Применете ги следните начини на чување и имајте секогаш свежи моркови при рака. Најдобриот трик за да се зачува свежината на морковите е да се минимизира количина на вода која ја губат со текот на чувањето. Морковите кои имаат подебела кора, побавно ја губат влагата и се најдобри за чување на подолг временски период.
Голем број рецепти за салати, пире и други јадења започнуваат со варење на компири. А за да ги сварите компирите брзо, добро ќе биде да ги прочитате следните чекори, со кои ќе заштедите време и ќе ја олесните работата во кујната. Верувале или не, доволни ќе ви бидат само 10 до 20 минути за да имате варени компири спреми за подготовка на омилената салата или пире.