Божиќна ѕвезда од салфетка

Декорација која мора да се направи! Од обична црвена салфетка ќе направите прекрасен украс Божиќна ѕвезда од салфетка која на вашата семејна трпеза за Божиќ ќе стои совршено, а нејзината изведба е многу едноставна и лесна! 

Ѕвездите, елките, цвеќињата, снегулките, се главни мотиви со кои ги украсуваме нашите домови за време на празниците. Така, овој пат ви презентираме видео упатство како од обична салфетка да направите совршена Божиќна ѕвезда со која ќе ја украсите вашата празнична трпеза за Божиќ. А доколку сакате да

Од материјал потребни ви се црвени салфетки и малку украсна лента. За кратко време и со малку труд вашата Божиќна ѕвезда од салфетка ќе биде спремна за декорирање на семејната трпеза.

Проверете, поедноставно е од што изгледа!

А, доколку сакате да направите комбинирана декорација и освен Божиќна ѕвезда од салфетка сакате да направите и друга зимско празнична декорација, погледнете листа со избор на различни декорации од салфетки кои на секоја свеченост имаат голем удел во убавата атмосфера за уживање. Кликнете тука и погледнете како може да направите срце, круна, модерна ќеса, маичка, орхидеја и уште многу интересни креации од салфетки.

Сподели: