Домашен третман со јаболкова киселина против брадавици 1

Домашен третман со јаболкова киселина против брадавици

Безопасни се, но најголем број од нас сакаат да се ослободат од нив. Често пати се наоѓаат на незгодни места, па ако и вие сакате да се ослободите од нив, пробајте со овој домашен третман со јаболкова киселина против брадавици.

Иако некои од нејзините придобивки се уште не се докажани, некои експерти тврдат дека консумирањето на мала количина од јаболковата киселина може да ви го подобри здравјето. Јаболковата киселина како народен лек се користи за лекување на секакви болести, од грип до брадавици.

Домашен третман со јаболкова киселина против брадавици 2

Ситните брадавици се кожни бенегни промени на кожата. Тие имаат изглед на мали израстоци, а на допир потсетуваат на мали „балони“ кои висат или се прикачени на кожата. Кога и да имате сомнеж, препорачуваме да отидете на лекар.

Ако пак сакате да пробате со третман во домашни услови, тогаш потребна ви е само една состојка, а тоа е јаболковата киселина. Нема крварење, ниту лузни.

Може да ве интересира: Отстранете брадавица со помош на лук – потполно природно.

Како да ги отстраните брадавиците со помош на јаболкова киселина?

Ставете 2 капки јаболкова киселина на ханзапласт, а потоа залепете го на брадавицата. Носете го преку цел ден, а постапката повторувајте ја 5 дена последователно. Резултатите ќе бидат видливи за тој период.

Ви препорачуваме да прочитате: Јаболкова киселина – храна и лек за 27 болести.

Сподели: