саксии за цвеќиња од пластични шишиња 1

Направете сами саксии за цвеќиња од пластични шишиња

Било да сакате да внесете ведрина во вашата викендица, на терасата или во домот, оваа идеја за реупотреба на искористените пластични шишиња е многу добра. Навистина, најлесно е да се купи, но зошто не би ги искористиле старите работи кои ги имаме дома за да направиме нешто интересно и креативно за домот?

Овој пат наидовме на интересна идеја во која се комбинираат стари пластични шишиња и ЦД-ња кои ви досадиле или едноставно сакате да ги замените со нови. Доброто во овој случај, е што бојата може да ја изберете по желба и да направите своја композиција која ќе ја надополни атмосферата.

Потребно:

  • стари пластични шишиња
  • ножици
  • секундарно лепило
  • неколку ЦД-ња по потреба
  • спреј во боја по желба.

Начин на изработка:

  1. Најпрво исечете ги шишињата. Со сечењето започнете од кај страната на капачето, а висината на „саксијата“ која ја планирате треба да ви биде показател за каде да сечете. По желба може наместо рамни, рабовите да ги направите брановидни.
  2. Основата на капачето залепете ја врз средишниот дел на ЦД-то, а откако добро ќе се исуши и веќе е цврсто, може да преминете на боење. Бојата може да ја прилагодите по желба. Насадете го омиленото цвеќе и уживајте во своето креативно дело!

Ви препорачуваме да прочитате: Претворете ги пластичните шишиња во висечка градина.

Сподели: