модерни пакувања

Модерни пакувања за докажано најквалитетните Слога Пром производи

(Кавадарци, 12.10.2021) – Производите со докажан квалитет на познатиот бренд Слога Пром, во продавниците ширум земјава наскоро ќе бидат во ново, модерно дизајнирано пакување. Секој производ од широката палета на внимателно замрзнатото месо сега имаат нов визуелен идентитет, со амбалажа  специфична по боја и дизајн. Со тоа секој потрошувач лесно и брзо може да одбере производ кој му е потребен.

Зошто дрогериите на dm се нашето омилено место за пазарување?

Зошто дрогериите на dm се нашето омилено место за пазарување?

Дали и вам ви се случило да влезете во dm да купите гел за туширање или шампон, а половина час подоцна да излезете со полна кеси производи? Ви звучи познато, нели? Шопингот во дрогериите на dm за многумина од нас е вистинско уживање. Почнувајќи од атмосферата, љубезните вработени, па сѐ до асортиманот кој го нудат овие дрогерии…секогаш можеме да најдеме сѐ што ни треба за нас, нашите најмали, нашиот дом.

11 корисни употреби на кората од банана

Богати со хранливи материи, фантастичен вкус и одличен додаток на разни десерти, бананите се едно од омилените овошја на многумина. Но, дали знаете дека можете да ја користите и нивната кора? Еве неколку интересни употреби на кората од банана.

Скопјани го пробаа кремот Lino Lada Gold: „Леле, крцкавиве лешници се превкусни!“

Ако досега вашите пријатели ги делевте на оние кои сакаат бел крем и оние кои сакаат темeн крем, Lino Lada Gold ги помести границите и формираше нова, трета категорија на љубители на вкусен крем – темен, со пропржени и крцкави лешници! Мњам!

Каква технологија стои зад процесот замрзната храна? 

Замрзнувањето на храната е добро воспоставен процес за зачувување што ги обезбедува квалитативните и нутритивните карактеристики на храната на подолг период. Како најстар и најпознат метод на конзервирање на храната, без употреба на какви било додатоци, замрзнувањето својата примена ја има и денес, дури и во далеку поголем обем и со поголемо значење. Со претворањето на влагата во мраз, се заштитува и конзервира храната и на тој начин се зачувува, посебно месото од моментот на достапноста до нејзината подготовка за јадење.

Како да го победите оксидативниот стрес?

Оксидативниот стрес претставува дисбаланс помеѓу слободните радикали и антиоксидансите во телото. Се јавува природно и игра значајна улога во целокупното здравје на човекот, а во оваа прилика посветуваме внимание затоа што може да доведе до оштетување на клетките и ткивата во телото, што потоа резултира со заболувања. Тековната пандемија предизвикана од корона вирусот е уште една силна причина која беше мотивација за детално да ја разработиме темава. Препорачуваме да прочитате до крај и да дознаете кои се нашите препораки за зачувување на здравјето и „извојување“ на победа над оксидативниот стрес!

Успешно реализиран првиот вебинар од тимот на sezahrana.mk 1

Успешно реализиран првиот вебинар од тимот на sezahrana.mk

Успешно реализиран првиот вебинар од тимот на sezahrana.mk! Како што имавме најавено зборувавме на тема „Зајакнување на имунитетот во време на пандемија“. Се заблагодаруваме на учесниците кои нѐ следеја и споделија свои прашања и размислувања до нас!

Попуст на производи за подобро здравје од Тримекс 1

Предновогодишна акција! Попуст на производи за подобро здравје од Тримекс

Купи од дома! – Предновогодишниот период изобилува со попусти од различен тип, а кој од нив е најкорисно да се искористи, ако не попустот на производи поврзани со здравјето? – Пониска цена, а подобро здравје! Погледнете кои од производите со намалена цена од нашите пријатели Тримекс ги издвоивме за вас!

Бесплатно предавање - Зајакнување на имунитетот во време на пандемија

Бесплатно предавање – Зајакнување на имунитетот во време на пандемија

По повод освоеното прво место за најдобар сајт за Храна и здравје, ве покануваме на нашето бесплатно предавање – вебинар во среда на 23.12.2020 г во 18:00 часот. Ќе зборуваме како може да се зајакне имунитетот овој период, која храна се препорачува, кои совети треба да се применуваат, а ги препорачуваат нутриционистите и докторите.

Славиме! sezahrana.mk победник во категоријата Храна и Здравје!

Наскоро е нашиот 9-ти роденден и како поубаво би го пречекале ако не со победа во она за што сме специјализирани?! 🙂 Храната и здравјето беа причината поради која започнавме! sezahrana.mk е специјализиран сајт за храна, основан во 2012 година, со објавени над 3800 авторски содржини/рецепти и ја имал довербата на повеќе од 50 пријатели и поддржувачи низ годините. Драги наши читатели, денес, благодарение на вашата поддршка и интерес, славиме победа во категоријата Храна и Здравје и трето место во категоирија Најдобар блог, на веќе традиционалната манифестација за Сајт на годината, во организација на Media Solutions.

кулинарско дружење 1

Кулинарско дружење со Јадранка Весковска

Драги наши читатели, како што знаете, секој месец ве запознаваме со некој од членовите на нашата група. Во денешното интервју разговаравме со Јадранка Весковска, активна членка во групата која речиси секојдневно споделува навистина вкусни јадења. Ве покануваме на кулинарско дружење во групата на Сѐ за храна. А, ако сте веќе член, ве охрабруваме да се пријавите и да бидете дел од рубриката интервју. Добредојдени се љубители на храната!

интервју ана н

Готвиме и се дружиме со Ана Наумовска

Драги наши читатели, овој пат разговаравме со Ана Наумовска наша редовна читателка на sezahrana.mk! Секој месец ќе може да ги запознаете и да прочитате по нешто за најактивните љубители на храната на интернет. Ги покануваме да се пријават и ја раскажат својата кулинарска приказна сите активни членки од групата на Сѐ за храна, како и активните и заинтересирани интернет „раскажувачи“ од останатите групи, админите, блогерите и влогерите и интересентите за новини од областа на храната!

Брашно за пица од Жито Лукс

Брашно за пица е најновиот производ со кој Жито Лукс го збогатува своето портфолио. Ова е првото вакво брашно на пазарот од домашен производител и претставува континуитет на компанијата во збогатување на пазарот со иновативни производи и проширување на понудата според барањата на потрошувачите.

интервју со Бодан 1

Интервју со Бодан Ѓорговски – технолог за квалитет и безбедност на храна

Продолжуваме со рубриката интервју на sezahrana.mk. Овој пат на прашањата одговараше нашиот член Бодан Ѓорговски, технолог за квалитет и безбедност на храна. Бодан во ова интервју ни објасни која е улогата на еден технолог во производството на храна. Ако и вие сакате интервју, пишете ни на info@sezahrana.mk. Станете член на групата на Сѐ за храна и споделете ги вашите уникатни рецепти и искуства.