Ориз со сос од печурки и тофу сирење

Кој може да поверува дека ова вкусно јадење е посно, не содржи глутен и е вегетаријанско? Сликата кажува се, а на нас ни останува во првата прилика да го пробаме рецептот за овој вкусен ориз со сос од печурки и тофу сирење.

чоколадни бомбици со кокос 1

Енергетски чоколадни бомбици со кокос и овес без шеќер

Не постои таков човек кој не ужива во слатките вкусови, а многумина од нас внимаваат на телесната тежина! Така, кога сакате да се засладите без да чувствувате „грижа на совест“, побарајте го овој рецепт кој го креиравме во нашата кујна. Исклучително вкусни, полни со хранливи состојки и многу лесни за подготовка. Без двоумење ви препорачуваме да ги пробате енергетските чоколадни бомбици со кокос и овес!

Тестенини со зелен сос 1

Тестенини со зелен сос

Кога имате добар сос, сѐ останато е лесно! Сосот ќе го направи оброкот прекрасен и обичните тестенини ќе станат многу вкусни и симпатични. Па, ајде да ги пробаме овие интересни тестенини со зелен сос. Одлични се, ние ги вкусивме и уживавме!

солени грицки со сирење 2

Мини срциња – солени грицки со сирење

На инспирација од нашата драга пријателка и авторка Невена, ние направивме еден малку поинаков рецепт за мини срциња. Обожаваме да мезиме со друштвото, па во една прилика направивме супер солени грицки со сирење кои одлично ни „легнаа“ со пивото. Пробајте, ќе уживате и вие!

Бомбици со смокви и ореви

Нашите читатели се креативни и големи љубители на добро приготвената храна. Овој пат, како дел од наградниот натпревар на Кристал, го споделуваме рецептот на Александра која беше дел од добитниците. Таа направи вкусни бомбици со смокви и ореви.

прилог од моркови

Здрав прилог од моркови, трупка и кинеска зелка

Изобилува со витамини, растителни влакна и минерали! Приготвен во кујната на Сѐ за храна од најздравите состојки, овој прилог од моркови, трупка, кинеска зелка и кисели краставички е идеален за ручек или вечера.

Солени мини мафини 1

Солени мини мафини

Ако сакате да му овозможите на семејството или друштвото вкусна забава, подготовете ги овие мали забавни залчиња! Зошто би биле големи, кога може да бидат фини и интересни мини мафини? Солени и лесни за јадење!

Солени стапчиња со сусам и ким (хроно)

Убаво е кога испробуваш различни јадења и правиш рецепти кои се јадат при одредени диетални режими. А бидејќи храната е наша љубов, постојано истражуваме и експериментираме со различни рецепти, а оние најдобрите ги споделуваме со сите вас. Хроно исхраната е многу актуелна во последно време, па решивме да ја проучиме подетално. Така се роди идејата за овие солени стапчиња со сусам, кои се прават со јачменово и ржано брашно.

Рецепт за познатите Виенски шницли 1

Рецепт за познатите Виенски шницли

Направете си јадење по оригинален рецепт како што јадат почесните луѓе во австриската престолнина! Пренесуван е со генерации, од народ на народ и одлично е секој може да го прилагоди на својот вкус. Познатите и превкусни Виенски шницли сега може да се најдат и во нашата чинија!

Запечени тестенини со туна и доматен сос 1

Запечени тестенини со туна и доматен сос

Едноставно јадење без премногу калории! Вкусно и малку различно, а убаво како идеја за брза вечера или закуска со пријателите. Запечени тестенини со туна се секогаш добра комбинација, пробајте, ќе ви се допадне.

Крем чорба од ослич 1

Крем чорба од ослич

Понекогаш сите имаме потреба за промена од секојдневните вкуснови и сакаме да пробаме нешто ново. Рецептот за оваа крем чорба од ослич е лесен за правење и е баш добар за промена во менито. Пробајте ја и вие!

Ролована гибаница 1

Ролована гибаница

Одличната фотографија ни покажа дека станува збор за многу вкусно јадење, па решивме да го објавиме рецептот за испробаната ролована гибаница на Ирена. Кристал има широка палета на производи, а Ирена ја искористи таа можност и создаде гарантирано вкусно залче за секое семејство.

Непечена кремаста торта со бисквити 1

Непечена кремаста торта со бисквити

Повкусна од што изгледа и поедноставна од што може да замислите! За да ја подготвите оваа непечена кремаста торта со бисквити не ви е потребно долгогодишно искуство во кујната, напротив, може да ја направи секој и тоа со совршен резултат на крај!