Сите обожаваат слатко од дуњи, но неговата подготовка и сечењето на мали парчиња понекогаш може да биде проблем. Затоа ви претставуваме полесна верзија за слатко од рендани дуњи кое може да го користите и како мармалад, да го мачкате на парче леб или да го додавате како фил на торти и колачи.
Чоколадни макаронс колачиња
Домашна крем супа од моркови и компири
Здрава супа од моркови за сите генерации! Хранете се здраво и искористете ги хранливите состојки кои ни ги нудат морковите. Овој пат во нашата кујна приготвивме вкусен рецепт за крем супа од моркови и компири, збогатена со куркума и магдонос. Направете ја и уживајте во нејзиниот кремаст вкус заедно се семејството и пријателите.
Сончоглед погача со спанаќ и сирење
Здрава проја со блитва – без глутен
Брза зелена салата со калинки и ореви
„Бидете храбри и отворени за нови вкусни сензации! – Пробајте ја мојата преубава и уникатна салата! Ви гарантирам дека вкусот на оваа зелена салата со калинки и ореви е фантастично свеж и неповторлив. Рецептот доаѓа од директно од мојата кујна, каде прво го дегустиравме и помина низ строгиот „филтер“ на изострени вкусови.“ – со насмевка вели Катерина од нашиот тим.
Брза торта со јаболка
Тестенини со туна и сос од зеленчук
Француски рецепт за домашни кроасани
Домашно слатко од дуњи
Пилешки стек со грашок и моркови
Похувани прстени од кромид
Рецепт за домашни профитероли
Овие вкусни мини еклерчиња кои се познати како профитероли, својата популарност ја стекнале уште во времето на ренесансата кога рецептот од Италија бил пренесен во Франција од страна на Катерина де Медичи. Во 1540 година нејзиниот личен кувар го креирал рецептот за еклери и профитероли кој потоа бил распространет во цела Европа и станал многу популарен во Франција, Англија и секако Италија.
Домашни кори со спанаќ (рецепт за јуфки)
Зазики сос – салата
Зазики е сос кој карактеристично се приготвува во Балканските земји. Најчесто се служи со месо припремено на скара или како сос. Зазики сосот традиционално се припрема со овчо или козјо кисело млеко, помешано со краставици, лук, сол, маслиново масло, сок од лимон или црвена винска киселина, зачинет со копар, магдонос или нане.