печени колбаси со сланина и кашкавал

Печени колбаси со сланина и кашкавал

Го имаме наједноставниот и највкусниот рецепт за подготовка на колбаси. Супер идеја за брз ручек или мезе за пријателите. Печени колбаси со сланина и кашкавал, одлични во комбинација со чаша пиво. Направете ги и почастете се со најблиските со едноставен и вкусен специјалитет.

Никој не сака да поминува многу време во кујната и да спрема разни јадења. Ние имаме совршен рецепт за вас кој ќе го обожаваат сите, а потребни ви се само 5 минути за подготовка. Ви предлагаме да направите печени колбаси со сланина и кашкавал и да ги послужите со тартар сос или гарнир по ваша желба.

печени колбаси

Состојки:

  • 6 колбаси од Агриа
  • 3-4 парчиња кашкавал
  • 6-8 тенки парчиња чадена сланина
  • 2 лажички тартар сос.

Подготовка:

  1. Засечете ги колбасите со нож по должина.
  2. Во празнините ставете парчиња кашкавал.
  3. Завиткајте ги колбасите со сланина и прицврстете ги со чепкалки за заби.
  4. Колбасите наредете ги во тава и ставете ги да се печат на 200°C. Кога кашкавалот ќе се растопи, а сланината ќе стане крцкава, извадете ги од рерна.
  5. Печените колбаси послужете ги со тартар сос и уживајте во вкусот. На здравје!

Совети плус:

  • Ти се допадна рецептот? Сакаш да го направиш? Потребно ти е малку време за подготовка и квалитетни намирници. Посети ги месарниците на Агриа и набави си колбаси од македонско производство. Во нивната палета ќе најдете скараџиски, селски, домашни, барени колбаси како и различни месни преработки. За сите новости посетете ја веб страницата на Агриа и следете ги на нивната фан страница на Facebook.
  • При подготовка на колбасите може да додадете и зачини по ваш вкус (црн пипер, оригано или кари).
  • По потреба, зголемете ја количината на состојките.
колбаси

Ви препорачуваме да прочитате: Домашни колбаси со праз.

Следете ја sezahrana.mk и на Instagram и Pinterest.

*Спонзориран рецепт.

Сподели: