Солени колачи со блитва и јогурт

Кога сакате да подготвите нешто вкусно и несекојдневно, ви предлагаме да направите солени колачи со блитва, кои брзо ќе исчезнат од чиниите на вашата домашна трпеза. Овие колачи одлични се за роденденски забави и ви овозможуваат на едноставен начин да го натерате вашето дете да јаде блитва.   

домашен сос-за-салата

Домашен сос со сенф, лук и рузмарин

Готовите преливи и сосови за салати и главни јадења кои ги има на рафтовите на продавниците не се баш најдобар избор. Пробајте го овој рецепт за домашен сос кој можете да го ставате во сендвичи, помфрит, пржено или печено месо и печен зеленчук. 

торта со рум и ванила

Гитара торта со рум и ванила

Гитара торта со рум и ванила е совршена за убави свечени поводи, празнувања и гости. Декоративна е и симпатична на пресек, има богат вкус со ореви во својот состав, а уникатната арома со сензации на рум и ванила ја прави вистинско вкусно задоволство!

варени-ѓевречиња

Варени ѓевречиња – домашен рецепт

„Најдобриот рецепт за варени ѓевречиња!“ – Безброј пати сте ми го кажале ова, а мене ми е навистина драго што ги споделив со вас уште многу одамна и драго ми е што небројно многу пати сте ми испратиле фотографии и сте ми раскажувале за среќните и задоволни емоции од трпезата полна со совршен вкус на едноставно јадење! Готвењето е за давање љубов, ширете ја! – вели Катерина Шамбевска Спасеновска фудблогер и уредник од нашиот тим.

Рецепт за шопска салата

Шопската салата е едно од македонските традиционални салати, а освен кај нас, карактеристична е и за Бугарија и Србија. За потекло на оваа салата се зема регионот околу Шоплук препознатлив по доброто сирење кое што жителите го користеле во најразлични јадења. Името шопска салата го добила според словенското племе Шопи кое живеело на тој регион. 

јапонски омлет

Направете јапонски омлет

Еден од популарните појадоци низ целиот свет кој се припрема од јајца е омлетот. Во зависност од земјата, омлетот се припрема на различен начин.  Ние ви предлагаме да пробате јапонски омлет, затоа што се припрема на малку поинаков начин.